Przejdź do głównej zawartości

Ciasteczka maślane z pudrem trzcinowym

Ostatnia chwila na prezenty!
Nadal uważam, że takie ciasteczkowe, czy z innych słodyczy będą najpiękniejsze, tym bardziej, ze zrobione własnoręcznie.
Do dzieła! jeszcze zdążycie.
Tym razem do lukru użyłam Cukru Pudru Trzcinowego od Diamant
Sprawdził się idealnie. Jest cudownie miałki, dzięki czemu lukier wyszedł idealnie gładki, z pięknym lekko złotym połyskiem:)


Przepis na ciasteczka znajdziecie TUTAJ Do lukru należy dodać Cukier Puder Trzcinowy Diamant

Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia