Przejdź do głównej zawartości

Tort bagienny


Ten tort wykonałam na spotkanie miłośników fotografii jakie odbyło się po Bagiennym Plenerze Fotograficznym. Zdjęcia z pleneru mogliście podziwiać już na blogu TUTAJ.
Spotkanie na jakim byłam we czwartek było podsumowaniem tego co udało nam się "obfocić".
Musze przyznać, że większość zdjęć mnie zachwyciła. z przyjemnością jeszcze pojadę na taki plener, i będę rozwijać mój fotograficzny warsztat:)
A że było nas kilkanaście osób przygotowałam przegryzkę na słodko:)
Nazwałam ją Bagiennym Tortem, choć na bagienny chyba nie wygląda, a już na pewno nie smakował jak bagno ha ha ha ...


Dekoracja: Masa cukrowa
Biszkopt kakaowy x 3
Konfitura z czarnej porzeczki
Masa na bazie bitej śmietany
Nasącz herbaciany z ekstraktem z wanilii (własny wyrób)













Komentarze

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia