Składniki:
Spód:- 2 szklanki granolii + trzy łyżki do posypania na wierzch
- 1/4 kostki miękkiej margaryny
- 1/2 kg sera z wiaderka
- 5 jaj
- 1 laska wanilii
- 20 dag cukru pudru
- 100g masła
- 4 łyżki kaszy manny
- szczypta soli
- Kakao do przesypywania warstw
Przygotowanie:
Granolę wymieszać
dokładnie z margaryną. Przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm i ubić.
Włożyć do lodówki w tym czasie przygotować masę serową. Białka ubić na stywno ze szczyptą soli. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo
dodawać żółtka, następnie ziarenka z jednej laski wanilii. Delikatnie
mieszając dodawać po łyżce sera, kaszy manny i piany z białek, aż do
wyczerpania składników. Wyjąć tortownicę z lodówki i
przygotowany spód posypać na całej powierzchni cienką warstwą kakao.
Wylać 1/4 masy serowej. Następnie posypać ją znów kakao i znów wylać
masę z sera, kolejno znów kakao i ser. Wierzch posypać trzema łyżkami granoli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec 1 godzinę.
Smacznego:)))
Komentarze
Prześlij komentarz
Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,
Jola