Przejdź do głównej zawartości

Obwarzanki mamusi


Lepiej późno niż wcale ;)







Smakują jak pączki wyglądają jak obwarzanki :) 



Obficie posypane cukrem pudrem są wyśmienite!

Ciasto na te specjały przygotujesz z przepisu na moje pączki, aby otrzymać oponki należy rozwałkować ciasto na grubość ok.
1 i 1/2 cm, następnie wycinać szklanką okręgi a w środku nich kieliszkiem kółeczka. Te małe kuleczki też są pyszne:) Takie małe pączusie. Dzieci je uwielbiają;)

Ciasto wrzucać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykładać na ręcznik kuchenny. 
Po przestygnięciu oprószyć grubo cukrem pudrem, bądź udekorować w dowolny sposób.






Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia